Dr. Roeland Dietvorst

Hoe scoor je nou echt met video?

Hoe scoor je nu echt met video? Wat kan je bereiken door onbewuste beïnvloeding van het brein? Dr. Roeland Dietvorst weet met zijn neuropsychologische kennis hoe je de koopknop van jouw klant activeert.

“De deelnemers van het Online Video Event wil ik meenemen op een reis door het brein. We laten zien hoe onbewuste beïnvloeding werkt, wat er gebeurt in het brein als iemand een video bekijkt en verwerkt. En hoe je daarmee video’s kunt creëren die meer impact hebben.” [Adformatie.nl, mei 2019]

 

Dr. Roeland Dietvorst is op richter van Alpha.One en een expert op het gebied van de werking van het brein. Met hersenscans kijkt hij in het brein terwijl mensen video verwerken om te ontdekken hoe onbewuste processen reageren op video. Daarnaast meet hij met eye-trackers waar de aandacht van het publiek naar toe gaat. Inmiddels heeft hij duizenden reacties in het brein gezien en weet hij hoe je met creatieve elementen het publiek kan boeien. Maar ook heeft hij gezien wanneer het faliekant mis gaat. Verder ontwikkelt hij algoritmen gebaseerd op Artificial Intelligence die voorspellen welke elementen in je video de aandacht krijgen zonder dat je daadwerkelijk respondenten hoeft te testen. Tijdens zijn lezing neemt hij het publiek mee op reis door het brein. Welke onbewuste processen spelen een rol bij de verwerking van video, en hoe kun je hier handig op inspelen? Hij laat zien hoe je met inzichten en technieken uit neurowetenschap en AI de impact van video kunt vergroten.

Wie is Dr. Roeland Dietvorst?

Dr. Roeland Dietvorst studeerde biologische en cognitieve psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aansluitend op cognitieve neurowetenschappen aan de Erasmus School of Economics. Hij publiceert regelmatig in internationaal gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften.

Hij is mede-oprichter van Alpha.One, dat state of the art consumer neuroscience technieken ontwikkelt en toepast om gedrag beter te kunnen begrijpen en voorspellen. Functionele MRI, EEG en Eyetracking worden ingezet om reclames, trailers, TV programma’s en user experience te onderzoeken voor de grote consumentenmerken.

Daarnaast is Roeland faculty member bij de Singularity University, waar hij zich specialiseert in het toepassen van neurowetenschap en technologie voor het bedrijfsleven. Roeland is een veelgevraagde keynote speaker met ervaring op events zoals het Neuromarketing World Forum, Google, Facebook, Samsung en Microsoft.

7
6
5
4
3
2
1